Leading sculptor Peter Randall-Page has been commissioned by University of Birmingham to design and create a new frieze for the Bramall Music Building.

As part of the project we'll be following step by step and providing a behind the scenes storyboard of the making of the frieze from interviews to articles, short films to voxpops.

Image Feed

Loading...

    More - Instagram

    Installation

    image

    It’s a very exciting time for the Bramall Frieze. Scaffolding covers the front of the Bramall Music Building and even through the green plastic netting at the top level of the three storey scaffolding, you can see the frieze is beginning to take shape. The weather is being surprisingly kind to us, with the sun shining brightly despite the forecast for showers.

    …More

    Posted on Monday, September 8th 2014

    Once the slip on each tile is almost dry the pattern from the drawing is traced onto the tile. The line is then scraped away. Once the line has been drawn the rest of the shape can be scraped away to reveal the terracotta beneath

    Visit the gallery to view more videos and photography

    Posted on Thursday, August 28th 2014

    A grid is drawn onto the wall in Peter Randall-Page’s studio. Plastic sheeting is then taped to the wall and the line is improvised within the grid structure to create the pattern. The design will then be traced onto each individual tile.

    Visit the gallery to view more videos and photography

    Posted on Thursday, August 28th 2014